Punajuurikeitto

Kuori ja kuutio punajuuret, palsternakka ja punasipuli.

Kuumenna kasvisliemi kattilassa kiehuvaksi.

Lisää kasvikset ja balsamiviinietika 1 rkl. keitä keskilämmöllä kannen alla n. 25 min. kunnes punajuuri on pehmeää.

Kuori ja lohko omenat ja lisää ne keittoon.

Keitä vielä 10 min. kunnes omena pehmenee.

Soseuta keitto ja mausta tinjamilla ja pippurilla.

Viimeistele annokset kylmäsavulohisuikaleilla ja ranskankermanokareella.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 585 grammaa

Maroi1960
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 360g138kcal3.6g24.9g0.7g9g
Palsternakka 169g107kcal0.8g19.9g0.7g7.6g
Punasipuli, kuorittu, 100g266g72kcal3.5g12.8g0.5g4.5g
Kasvisliemikuutio 0,4% (Knorr)18g45kcal2g0.5g4g0.3g
Vesi1126g0kcal0g0g0g0g
Balsamiviinietikka (Kuhne), annos 15g17g19kcal0.1g3.9g0g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 450g174kcal0.7g36.8g0.4g6.8g
Mustapippuri, annos 1g1.1g2.6kcal0.1g0.4g0g0g
Kylmäsavulohi (Ica), annos 100g169g355kcal38.8g0g22g0g
Ranskankerma kevyt (Valio), annos 10g56g79kcal1.6g3.7g6.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5265g1983kcal102.4g205.8g70.2g56.4g
Valittu annoskoko2633g991kcal51.2g102.9g35.1g28.2g
Annoskoko puolitettuna1316g496kcal25.6g51.5g17.6g14.1g
Arvot/100g100g38kcal1.9g3.9g1.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=84712