Ruskea jauhelihakastike (hirvi)

Ruskista jauheliha voissa.

Kun tahna on ruskeaa, siirrä pannu hetkeksi jäähtymään ja sen jälkeen lisää kylmä vesi kerralla sekoittaen.

Siirrä pannu takaisin kuumalle levylle pistä levy melko pienelle (2 tai 3 asteikolla 0-6) ja jatka tasaista sekoittamista.

Kun kastike on paksuuntunut ja koostumukseltaan tasaista, lisää ruskitettu jauhelina, sipuli (paistettuna tai ei, oman maun mukaan), ketsuppi ja muut mausteet.

Anna muhia kymmenisen minuuttia.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 264 grammaa

Delic
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi117g0kcal0g0g0g0g
Hirvenjauheliha oma saalis125g140kcal27.5g0g3.7g0g
Voi, 1 tl, 5 g3.3g24kcal0g0g2.7g0g
Vehnäjauho puolikarkea 4.2g14kcal0.4g2.9g0g0.1g
Sipuli (kuorittu)9g2.5kcal0.1g0.4g0g0.2g
Ketsuppi, Heinz5.8g6kcal0.1g1.4g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana528g374kcal56.2g9.4g12.8g0.8g
Valittu annoskoko264g187kcal28.1g4.7g6.4g0.4g
Annoskoko puolitettuna132g94kcal14.1g2.4g3.2g0.2g
Arvot/100g100g71kcal10.6g1.8g2.4g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=134079