Aamunsarastesalaatti

Valmistetaan niin kuin muutkin salaatit.

Muista keittää kananmunat ja käytä salottisipuleja (1 kpl = 30 - 35 g). Sitruunasta puristan mehuksi vain toisen puolikkaan.

Persilja- ja parsakaalimäärät vastaavat molemmat noin yhtä kourallista ao. kasviksia ja pähkinät noin 0.5 desiä.

Pähkinät kannattaa murskata kädessä.

Salaatin pähkinöistä ja rypsiöljystä muodostuva rasvamäärä kuuluu ns. hyvien rasvojen piiriin, joten 2/3 on hyvää rasvaa ja kananmunista tulee loput.

Tähän salaattiin sopii loistavasti tuorepuristettu appelsiini- tai verigreippimehu.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 264 grammaa

Carllange4
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g50g10kcal0.3g1.9g0.1g0.7g
Lehtisalaatti ruukkusalaatti, lollo rosso 15g1.9kcal0.2g0.1g0g0.1g
Raejuusto maustamaton, 2 % (Valio) 200 g purkki40g32kcal5.2g0.8g0.8g0g
Hunajameloni kuorittu 35g13kcal0.2g2.7g0g0.3g
Parsakaali brokkoli 20g7kcal0.9g0.4g0.1g0.5g
Saksanpähkinä 7g48kcal1g0.2g4.6g1.1g
Salottisipuli (raaka) (-), annos 100g6g4.3kcal0.1g1g0g0g
Persilja 2g0.5kcal0g0g0g0.2g
Kidneypapuja suolaliemessä (Pirkka), annos 230g46g41kcal2.9g7.3g0.1g0g
Kananmuna, keitetty 33g47kcal4.1g0.1g3.4g0g
Rypsiöljy 5.4g48kcal0g0g5.4g0g
Sitruunan mehu, tuore, 50 ml5g1kcal0.4g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana528g506kcal30.6g29g29g5.8g
Valittu annoskoko264g253kcal15.3g14.5g14.5g2.9g
Annoskoko puolitettuna132g127kcal7.7g7.3g7.3g1.5g
Arvot/100g100g96kcal5.8g5.5g5.5g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=266004