Aamunsarastesalaatti

Valmistetaan niin kuin muutkin salaatit.

Muista keittää kananmunat ja käytä salottisipuleja (1 kpl = 30 - 35 g). Sitruunasta puristan mehuksi vain toisen puolikkaan.

Persilja- ja parsakaalimäärät vastaavat molemmat noin yhtä kourallista ao. kasviksia ja pähkinät noin 0.5 desiä.

Pähkinät kannattaa murskata kädessä.

Salaatin pähkinöistä ja rypsiöljystä muodostuva rasvamäärä kuuluu ns. hyvien rasvojen piiriin, joten 2/3 on hyvää rasvaa ja kananmunista tulee loput.

Tähän salaattiin sopii loistavasti tuorepuristettu appelsiini- tai verigreippimehu.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 264 grammaa

Carllange4
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g499g101kcal3g19g1.5g7g
Lehtisalaatti ruukkusalaatti, lollo rosso 150g19kcal1.7g1.5g0.3g1.5g
Raejuusto maustamaton, 2 % (Valio) 200 g purkki399g320kcal51.9g8g8g0g
Hunajameloni kuorittu 350g128kcal2.2g27.3g0.3g2.8g
Parsakaali brokkoli 200g70kcal9.2g3.9g0.6g5g
Saksanpähkinä 70g475kcal10.3g2.3g45.6g11.1g
Salottisipuli (raaka) (-), annos 100g60g43kcal1.5g10.1g0.1g0g
Persilja 20g5.5kcal0.3g0.2g0g1.6g
Kidneypapuja suolaliemessä (Pirkka), annos 230g459g413kcal28.9g73.5g1.4g0g
Kananmuna, keitetty 330g470kcal41.2g1g33.8g0g
Rypsiöljy 54g477kcal0g0g53.9g0g
Sitruunan mehu, tuore, 50 ml50g11kcal4g0g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5280g5065kcal308.4g293.6g291.2g58g
Valittu annoskoko2640g2533kcal154.2g146.8g145.6g29g
Annoskoko puolitettuna1320g1266kcal77.1g73.4g72.8g14.5g
Arvot/100g100g96kcal5.8g5.6g5.5g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=266004