Linssiporkkanakeitto

Porkkanaa 500g
sipulia 2-3
chilipalko
vihreitä linssejä 2 dl
kasvislientä 5 dl
tomaattimurskaa 500 g
rypsiöljyä 1 rkl
mustapippuria

Kuullota paloitellut porkkanat, pilkottu sipuli ja paloiteltu chili rypsiöljyssä.

Lisää tomaattimurska ja kasvisliemi sekä huuhdellut linssit.

Keitä pienellä lämmöllä noin 30 min tai kunnes kasvikset ja linssi ovat kypsiä.

Mausta mustapippurilla, lisää tarvittaessa suolaa tai muita mausteita oman makusi mukaan.

Keitto on melko paksua, lisää nestettä tarvittaessa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 221 grammaa

Tuulasinikka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)280g76kcal3.6g13.4g0.6g4.8g
Kasvisliemivalmiste (Pirkka), annos 11g22g57kcal2.2g2.2g4.4g0.3g
Porkkana 1000g327kcal6.2g55.6g2g25.5g
Tomaattimurska (Euro shopper)1000g300kcal10g40g4g2g
Rypsiöljy 27g239kcal0g0g27g0g
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 320g1019kcal78g146.2g6.1g28.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5298g4036kcal200g514.8g88.2g122.2g
Valittu annoskoko2649g2018kcal100g257.4g44.1g61.1g
Annoskoko puolitettuna1325g1009kcal50g128.7g22.1g30.6g
Arvot/100g100g76kcal3.8g9.7g1.7g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=155970