Linssiporkkanakeitto

Porkkanaa 500g
sipulia 2-3
chilipalko
vihreitä linssejä 2 dl
kasvislientä 5 dl
tomaattimurskaa 500 g
rypsiöljyä 1 rkl
mustapippuria

Kuullota paloitellut porkkanat, pilkottu sipuli ja paloiteltu chili rypsiöljyssä.

Lisää tomaattimurska ja kasvisliemi sekä huuhdellut linssit.

Keitä pienellä lämmöllä noin 30 min tai kunnes kasvikset ja linssi ovat kypsiä.

Mausta mustapippurilla, lisää tarvittaessa suolaa tai muita mausteita oman makusi mukaan.

Keitto on melko paksua, lisää nestettä tarvittaessa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 221 grammaa

Tuulasinikka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)280g76kcal3.6g13.5g0.6g4.8g
Kasvisliemivalmiste (Pirkka), annos 11g22g57kcal2.2g2.2g4.4g0.3g
Porkkana 1001g327kcal6.2g55.7g2g25.5g
Tomaattimurska (Euro shopper)1001g300kcal10g40g4g2g
Rypsiöljy 27g239kcal0g0g27g0g
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 320g1021kcal78.1g146.4g6.1g28.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5304g4040kcal200.2g515.6g88.2g122.2g
Valittu annoskoko2652g2020kcal100.1g257.8g44.1g61.1g
Annoskoko puolitettuna1326g1010kcal50.1g128.9g22.1g30.6g
Arvot/100g100g76kcal3.8g9.7g1.7g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=155970