Jerk Seitan

SEITANIN VALMISTUS

* 2,5 dl gluteenijauhoja
* 1,25 dl gramjauhoja
* 1 tl savupaprikajauhetta
* 2 tl soijakastiketta
* 1,25-1,5 dl vettä

Keitinliemi

* 1-1,5 l vettä
* 2 kasvisliemikuutiota
* 0,25 dl soijakastiketta
* 0,25 dl balsamicoa

Jerk-marinadi

* 0,5 sipuli silputtuna
* 2 valkosipulinkynttä
* 1 rkl kuivattua timjamia
* 1 tl jauhettua muskottipähkinää
* 1,5 tl chilirouhetta
* 1 tl maustepippuria
* 0,5 tl jauhettua inkivääriä
* 1/4 tl suolaa
* 1/4 tl sokeria
* mustapippuria myllystä
* 1 limen mehu
* 0,5 dl auringonkukkaöljyä

1. Sekoita kuivat aineet ja lisää soijakastike ja vesi.

Vaivaa taikinaa muutama minuutti ja muotoile se pötköksi.

2. Leikkaa pötköstä noin sentin paksuisia viipaleita (noin 10-12 kpl).

Painele viipaleet litteiksi ja leikkaa ne sitten puoliksi.

3. Kiehauta keitinliemi ja lisää seitanpalat sinne.

Anna kiehua noin puolisen tuntia.

4. Soseuta marinadin aineet sauvasekoittimella karkeaksi seokseksi.

Anna seitanpalojen marinoitua yön yli ja paista ne sitten pannulla kauniin ruskeiksi.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 76 grammaa

Chan
AineksetMääräEnergiaPHRK
Gluteenijauho, annos 100g99g385kcal54.9g33g1.7g0g
Kikhernejauho (Natco)47g167kcal10.1g25.3g2.8g0g
Soijakastike 7g4.2kcal0.4g0.7g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 87g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 26g232kcal0g0g26.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana532g1576kcal130.8g118g61.4g0g
Valittu annoskoko266g788kcal65.4g59g30.7g0g
Annoskoko puolitettuna133g394kcal32.7g29.5g15.4g0g
Arvot/100g100g296kcal24.6g22.2g11.5g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=123094