Makaronilaatikko (Kevennys)

400 g broilerijauheliha
 300 g täysjyvä makaroni
3 kpl kananmuna
5 dl maito
1 kpl sipuli
suolaa ja mustapippuria maustamiseen

Keitä ja siivilöi makaronit.

Kuori ja pilko sipuli.

Paista jauheliha ja sipuli.

Yhdistä paistettu jauheliha ja keitetyt makaronit.

Mausta suolalla ja pippurilla.

Sekoita maito ja munat hyvin ja lisää joukkoon, sekoita.

Lisää koko massa voideltuun uunivuokaan.

Paista uuninkeskitasolla 180 c noin 50 minuuttia.

Anna laatikon levähtää noin 10 minuuttia pöydällä ennen tarjoilua.

Tarjoile puolukkahillon kanssa.

Puolukkahillo.

0 ,2 kg puolukoita
1 dl hillosokeria

Lisää puolukat ja sokeri kattilaan ja kiehauta.

Anna jäähtyä hetki pöydällä ja siirrä sitten jääkaappiin, jossa hillo hyytyy noin vuorokaudessa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 427 grammaa

Kevennys
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, broilerin, paistettu 63g174kcal16.6g0g12g0g
Täysjyvä makaroni, keitetty Kypsennetty, annos 100g47g51kcal1.7g9.8g0.4g0.6g
Kananmuna 50g(kpl)23g30kcal2.6g0.1g2.1g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen78g26kcal2.6g3.8g0g0g
Sipuli 8.6g2.6kcal0.1g0.4g0g0.1g
Suola, annos 3g0.5g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri, annos 1g0.2g0.4kcal0g0.1g0g0g
Puolukka 31g12kcal0.1g2.1g0.2g0.8g
Hillosokeri (Dansukker), annos 1000g16g61kcal0g15.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana534g711kcal47.4g63.2g29.4g3g
Valittu annoskoko267g356kcal23.7g31.6g14.7g1.5g
Annoskoko puolitettuna134g178kcal11.9g15.8g7.4g0.8g
Arvot/100g100g133kcal8.9g11.8g5.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=296385