Helppo leipä uunissa

Sekoita hiiva veteen, lisää muut aineet ja sekoita keskenään - ei vaadi vaivaamista.

Jätä nousemaan huoneenlämpöön 12 - 16 tunniksi.

Laita pata / kattila taikinan nostatuksen jälkeen kylmään uuniin ja uuni lämpiämään 230 asteeseen.

Nosta samoihin aikoihin taikina jauhotetulle leivinlaudalle.

Painele taikinasta ilmakuplat pois ja taittele reunat taikinan keskelle.

Nosta taikina HYVIN JAUHOTETULLE leivinliinalle kulhoon, taittele liinan reunat taikinan päälle ja jätä nousemaan vielä tunniksi.

Kun tunti on kulunut ja pata kunnolla lämmennyt, laita taikina pataan, kansi päälle ja uuniin 30 minuutin ajaksi.

Tämän jälkeen paista leipää vielä 15 min ilman kantta saadaksesi leipään hyvän värin.

Kaada leipä padasta ja anna jäähtyä ritilän päällä.

Nauti! Tämä on oikeasti hyvää ja ihanan rapeakuorista!

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 95 grammaa

Marinoli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi1630g0kcal0g0g0g0g
Hiiva, 50g29g18kcal3.8g0.3g0.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 605g2077kcal61.7g423.7g7.3g21.2g
Hiivaleipävehnäjauho 384g1252kcal46.6g228.2g10.8g21.1g
Suola, annos 3g12g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5320g6694kcal224.2g1304.4g36.4g84.6g
Valittu annoskoko2660g3347kcal112.1g652.2g18.2g42.3g
Annoskoko puolitettuna1330g1673kcal56.1g326.1g9.1g21.2g
Arvot/100g100g126kcal4.2g24.5g0.7g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=323943