Puolukkapuuro

Sauvasekoittimella silpuksi puolukat ja hieman sokeria mukaan.

Vettä kattilaan noin 7 dl. Kiehautetaan.

Puolukat kaadetaan kiehuvaan veteen.

Lisätään melkein heti perään mannasuurimot ja ripaus suolaa.

Keitellään, kunnes mannapuuro valmis.

Jäähdytetään täysin kylmäksi ja vatkataan todella vaaleaksi ja kuohkeaksi ja tarkistetaan sokerinmäärä.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 111 grammaa

Toeima
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 144g585kcal0g143.9g0g0g
Puolukka 600g233kcal2.6g40.8g3g15.6g
Mannasuurimo, myllyn paras240g840kcal30.5g166.8g4.8g9.6g
Vesi1680g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5328g3315kcal66.2g703g15.6g50.4g
Valittu annoskoko2664g1657kcal33.1g351.5g7.8g25.2g
Annoskoko puolitettuna1332g829kcal16.6g175.8g3.9g12.6g
Arvot/100g100g62kcal1.2g13.2g0.3g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=139779