Porkkanasämpylät

-Sekoita omenamehu ja kermaviili.

Lämmitä kädenlämpöiseksi.

Lisää hiiva, suola, hunaja ja raastetut porkkanat.

Sekoita hyvin.

-Lisää sämpyläjauhot, kaurahiutaleet ja öljy.

-Anna kohota liinan alla reilusti.

-Leivo sämpylät ja anna vielä kohta ennen paistamista.

-Sämpylät ottavat helposti väriä uunissa.

-Paista 225c noin 13 min

-Itse tein isoja sämpylöitä, jolloin ohjeesta tuli 21 kpl. PIenempiäkin voi varmasti tehdä, ja silloin paistoaikakin pienempi (10min)

Reseptistä tulee n. 21 annosta ja yksi annos painaa n. 74 grammaa

Akarola
AineksetMääräEnergiaPHRK
Omenamehu (Eldorado), annos 200g516g227kcal1g53.6g1g0g
Kermaviili, kevyt (ingman keittiöni) 2%344g206kcal11g24.4g6.9g0g
Suola, annos 3g17g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 86g64kcal11.3g0.9g0.3g5.9g
Hunaja 103g341kcal0.5g83.3g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g223g63kcal1.3g13.3g0.4g5.6g
Sämpyläjauho, lidl1031g3712kcal134.1g721.9g25.8g30.9g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl172g584kcal24.1g96.2g11.5g18.9g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl172g1547kcal0g0g171.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5328g13488kcal366.6g1987.2g435.6g122.6g
Valittu annoskoko2664g6744kcal183.3g993.6g217.8g61.3g
Annoskoko puolitettuna1332g3372kcal91.7g496.8g108.9g30.7g
Arvot/100g100g253kcal6.9g37.3g8.2g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=88761