Hollandaisekastike (HS.fi)

Ohje on HS. fi:n Ruoka-sivulta.

1.Mittaa kattilaan vesi, valkoviinietikka ja pippurit.

Keitä, kunnes neste on haihtunut puoleen.

Anna jäähtyä.

2.Laita keltuaiset ja neste teräskulhoon kiehuvan vesikattilan päälle.

Sekoita keltuaisia ja nestettä, kunnes seos sakenee selvästi.

Ota astia vesihauteesta.

3.Vatkaa joukkoon pehmeä voi vähän kerrallaan.

Mausta kastike suolalla ja sitruunamehulla.

Tarjoa heti keitettyjen parsojen kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 107 grammaa

Sananjalka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi31g0kcal0g0g0g0g
Valkoviinietikka (Rajamäen)9g1.9kcal0g0.6g0g0g
Valkopippuri 0.6g1.8kcal0.1g0.3g0g0.2g
Keltuainen, 20g, annos 20g50g32kcal1.8g0.1g12.6g0g
Voi 157g1139kcal1.9g0.6g127.6g0g
Sitruunamehu, laimentamaton19g4kcal0.1g0.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana535g2357kcal7.8g3.8g280.4g0.4g
Valittu annoskoko267g1179kcal3.9g1.9g140.2g0.2g
Annoskoko puolitettuna134g589kcal2g1g70.1g0.1g
Arvot/100g100g441kcal1.5g0.7g52.4g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=178164