Kaalikääryleet

Keitä kaali suolavedessä pehmeäksi.

Anna jäähtyä, irrottele lehdet varovasti ja leikkaa paksummat kohdat ohentaen(helpompi kääriä kääryleiksi) Silppua ylijäänyt kaali pienemmäksi ja sekoita se jauhelihan ,keitetyn ohrasuurimon ja muiden aineiden kanssa tiiviiksi soseeksi.

Myös mausteet.

Halutessasi siitä löysempää lisää kaalin keitinvettä siihen.

Levitä kaalinlehti ja laita siihen täytettä siten, että tulee n. 20 käärylettä.

Asettele kääryleet vieri viereen uunipannulle, laita päälle hiukan siirappia ja hivenen voita, ehkä.

Paista 175 asteisessa uunissa n.1 t. Välillä voit lusikoida kääryleiden pintaan kaalinkeitinvettä.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 119 grammaa

Kissala
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali169g36kcal2g5.7g0.3g3.5g
Sipuli (kuorittu)5.6g1.5kcal0.1g0.3g0g0.1g
Voi 1.6g11kcal0g0g1.3g0g
Jauheliha, sika-nauta 45g100kcal7.9g0g7.7g0g
Kananmuna kuorineen punnittu14g17kcal1.5g0g1.2g0g
Ruokakerma Becel 7% 2,5dl (Becel)11g9kcal0.1g0.5g0.8g0g
Ohrasuurimo 19g62kcal1.6g12.1g0.4g1.5g
Siirappi 2.3g6.8kcal0g1.7g0g0g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.2g0.6kcal0g0.1g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana535g487kcal26.4g40.8g23.4g10.4g
Valittu annoskoko268g243kcal13.2g20.4g11.7g5.2g
Annoskoko puolitettuna134g122kcal6.6g10.2g5.9g2.6g
Arvot/100g100g91kcal4.9g7.6g4.4g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=144649