Sipulikeitto

Kuullota silputtu sipuli sokerin kanssa pehmeiksi, lisää vehnäjauho.

Lisää vesi vähitellen, etteivät vehnäjauhot paakkuunnu, mausta kasvisliemikuutioilla ja mustapippurilla.

Anna kiehua miedolla lämmöllä kunnes sipulit ovat täysin pehmenneet (noin tunnin ajan).

Lisää tarvittaessa suolaa.

Keiton kanssa voi tarjota paahdettuja leipäkuutioita sekä juustoraastetta.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 238 grammaa

Jennituulia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)80g22kcal1g3.8g0.2g1.4g
Valkosipuli, tuore, silputtu1.3g1.4kcal0.1g0.2g0g0g
Rypsiöljy 1.3g12kcal0g0g1.3g0g
Sokeri 0.6g2.3kcal0g0.6g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 2.5g8.5kcal0.3g1.7g0g0.1g
Kasvisliemikuutio, luomu (Reformi), annos 12g2.7g5.8kcal0.4g0.6g0.2g0g
Vesi, vesijohtovesi 180g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana535g103kcal3.6g13.8g3.4g3g
Valittu annoskoko268g51kcal1.8g6.9g1.7g1.5g
Annoskoko puolitettuna134g26kcal0.9g3.5g0.9g0.8g
Arvot/100g100g19kcal0.7g2.6g0.6g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=275330