Pellavaleipä

Liuota kädenlämpöiseen veteen tai maitoon hiiva.

Lisää suola, siirappi ja pellavarouhe.

Alusta taikinaan hiivaleipä- ja vehnäjauhot.

Anna kohota.

Leivo taikinasta neljä pyöreää leipää ja laita ne pellille kohoamaan.

Pistele haarukalla.

Jos haluat leipiin kauniin värisen pinnan, niin voitele ne munalla.

Paista leivät 200 asteessa noin 25 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 72 grammaa

Marika75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi125g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 7.5g5.6kcal1g0.1g0g0.5g
Suola, annos 3g1.2g0kcal0g0g0g0g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 8.1g26kcal2.4g0.6g1.6g2.5g
Hiivaleipäjauho, Pouta, 1 dl45g153kcal6.3g28.8g1.4g2.5g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g81g293kcal10.6g56.9g1.7g3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana536g955kcal40.6g172.8g9.4g17g
Valittu annoskoko268g477kcal20.3g86.4g4.7g8.5g
Annoskoko puolitettuna134g239kcal10.2g43.2g2.4g4.3g
Arvot/100g100g178kcal7.6g32.2g1.8g3.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=89116