Uunimakkara hapankaalipedillä

Silppua pekoni ja paista sitä hieman pannulla, niin että suurimmat rasvat erottuvat ja pekonista tulee rapsakkaa.

Laita uunivuokaan liotettu hapankaali, pekonit, herneet, ripaus suolaa ja pippuria sekä kerma.

Sekoita ainekset.

Tee makkaran päälle viiltoja ja upota makkara osittain hapankaalipetiin.

Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 20 min. Kypsennyksen loppuvaiheessa sipaise makkaroiden päälle hieman sinappia.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 269 grammaa

Peetee1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hapankaali 100g28kcal1.1g4.3g0.2g2g
Pakasteherneet (Pirkka), annos 200g50g27kcal2.8g2.6g0.5g0g
Pekoni, paistettu 19g97kcal3.1g0g9.5g0g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 0g0kcal0g0g0g0g
Lenkki, kevyt sininen HK100g170kcal10g10g10g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana537g642kcal34g33.8g40.4g4.2g
Valittu annoskoko269g321kcal17g16.9g20.2g2.1g
Annoskoko puolitettuna134g161kcal8.5g8.5g10.1g1.1g
Arvot/100g100g120kcal6.3g6.3g7.5g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=403174