Mallan poronkäristys

Ota liha sulamaan jääkaappiin edellisenä iltana.

Paista pannulla miedossa lämmössä pilkotut pekoniviipaleet niin että rasva irtoaa niistä hyvin.

Lisää mukaan voita ja paista käristeviipaleet pienissä erissä.

Lisää pilkottu sipuli.

Kääntele hetki.

Kaada pataan ja lisää vesi sekä mausteet.

Laita kansi päälle ja annan hautua 125 asteisessa uunissa 1,5-2,5 tuntia.

Lisää tarvittaessa nestettä.

Tarjoa käristyksen kanssa perunamuusia.

Puolukkahillo ja suolakurkut ovat mainio lisuke.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 268 grammaa

Malluska1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Poronkäristys, raaka (Lapin liha), annos 750g1877g2027kcal366g0g63.8g0g
Vesi, vesijohtovesi 501g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)138g37kcal1.8g6.6g0.3g2.3g
Voi, 1 tl, 5 g63g457kcal0.6g0.6g50g0g
Mustapippuri 2.5g7kcal0.3g1g0.1g0.7g
Suola, annos 3g13g0kcal0g0g0g0g
Pekoni (Atria), annos 70g88g307kcal9.6g0.4g28g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5360g5669kcal756.6g17.2g284.4g6g
Valittu annoskoko2680g2834kcal378.3g8.6g142.2g3g
Annoskoko puolitettuna1340g1417kcal189.2g4.3g71.1g1.5g
Arvot/100g100g106kcal14.1g0.3g5.3g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=191993