Pellavansiemen-puolukkasämpylät

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen tai sekoita kuivahiiva ruisjauhoihin.

Jos käytät kuivahiivaa, neste saa olla hiukan lämpimämpää.

Lisää suola, siirappi, pellavansiemenet ja ruisjauhot.

Alusta vehnäjauhot niin, että saat kimmoisan taikinan.

Lisää oljy ja tarvittaessa vielä jauhoja.

Kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Vaivaa taikinaan puolukat ja muotoile taikinasta 24 sämpylää.

Pane sämpylät kahdelle leivinpaperille peitetylle pellille ja anna kohota liinalla peitettynä.

Paista 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 67 grammaa

Katjaj
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt832g383kcal26.6g40g12.5g0g
Hiiva 83g62kcal10.9g0.9g0.3g5.7g
Suola, annos 3g8.3g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 67g201kcal0.1g49.3g0g0g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 108g350kcal31.4g7.6g21.6g33.1g
Ruisjauho (Rainbow)666g2131kcal66.6g419.5g15.3g93.2g
Vehnäjauho puolikarkea 649g2228kcal66.2g454.4g7.8g22.7g
Öljyt, oliiviöljy (Bertolli Extra Vergine) 13,5 g 1 rkl167g1498kcal0g0g166.5g0g
Puolukka 100g39kcal0.4g6.8g0.5g2.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5360g13781kcal404.4g1957g449g314.6g
Valittu annoskoko2680g6890kcal202.2g978.5g224.5g157.3g
Annoskoko puolitettuna1340g3445kcal101.1g489.3g112.3g78.7g
Arvot/100g100g257kcal7.5g36.5g8.4g5.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=284600