Jauhelihakeitto (isolle porukalle)

Kuori ja pilko perunat, laita perunat keittymään runsaaseen veteen.

Anna perunoiden keittyä ennen kuin lisäät keittojuurekset.

Lisää keitinveteen suolaa ja maun mukaan pippuria tai liemikuutio.

Tässä vaiheessa viimeistään keittojuurekset.

Paista jauheliha tilkassa öljyä, mausta reippaasti: chili, garam masala, suola, pippuri ja muita mausteita.

Lisää jauheliha kun vesi kiehuu uudestaan.

Anna kiehua n. 4-5min, maista liemen maku.

Lisää tarvittaessa mausteita.

Anna jäähtyä hetki ja nauti esim.

ruisleivän kera.

Jatkojalosta huomenna tomaattipyreellä.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 337 grammaa

Fester
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha 9,5% 400 g (Atria), annos 400g427g704kcal85.3g0g40.5g0g
Peruna, vanha, kuorittu 720g548kcal13.5g111.6g1.4g7.2g
Isot keittojuurekset (Rainbow), annos 450g480g96kcal4.8g14.4g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl2.7g24kcal0g0g2.7g0g
Vesi, vesijohtovesi 1067g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5392g2744kcal207.2g252g89.2g14.4g
Valittu annoskoko2696g1372kcal103.6g126g44.6g7.2g
Annoskoko puolitettuna1348g686kcal51.8g63g22.3g3.6g
Arvot/100g100g51kcal3.8g4.7g1.7g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=381506