Juustosämpylät

Sulata rasva.

Lisää siihen maito ja lämmitä seos 37 asteiseksi.

Laita kulhoon hiiva ja lisää neste.

Sekoita kunnes hiiva liuennut.

Lisää seokseen juusto raastettuna ja jauhot.

Vaivaa kimmoisaksi taikinaksi, joka irtoaa kulhon reunoista.

Kohota liinan alla n. tunti.

Vaivaa jauhotetulla pöydällä.

Pyörittele sämpylöiksi.

Kohota pellillä vielä n. 30 min. Kypsennä uuni9n keskitasolla 225 asteessa, n. 10min.

Voitele haalealla vedellä heti paistamisen jälkeen.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 62 grammaa

Nytsitten
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 0.9g6.2kcal0g0g0.7g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen8.7g2.9kcal0.3g0.4g0g0g
Hiiva 0.9g0.7kcal0.1g0g0g0.1g
Juusto, Edam 24%, 8g siivu (Valio)5.3g17kcal1.4g0g1.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 11g39kcal1.2g8g0.1g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana54g132kcal6g16.8g4.2g1g
Valittu annoskoko27g66kcal3g8.4g2.1g0.5g
Annoskoko puolitettuna14g33kcal1.5g4.2g1.1g0.3g
Arvot/100g100g243kcal11g30.9g7.7g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=316570