Guacamole

Guacamole
25.2.1993
Helsingin Sanomat

2 kypsää avokadoa
1-2 tomaattia
puoli sipulia
1-2 valkosipulin kynttä
1/4 tl suolaa
1 rkl sitruunan mehua
1/2 tl chilimausteseosta
korianteria

1. Kalttaa tomaatit.

Tee molempiin päihin ristiviillot ja kasta ne kiehuvaan veteen, jolloin tomaatin kuori on helppo irrottaa.

2. Halkaise avokadot ja poista kivet.

Koverra hedelmäliha kuorista lusikalla ja sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa tai sauvavatkaimella.

Tarjoa guacamole tortillan täytteenä.

Se sopii myös grillatun lihan ja salaatin kastikkeeksi.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 63 grammaa

Superbr
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g9g1.9kcal0.1g0.3g0g0.1g
Sipuli (kuorittu)2.2g0.6kcal0g0.1g0g0g
Valkosipuli 0.7g0.8kcal0.1g0.1g0g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Sitruunamehu, 100% (Sicilia), annos 10g0.7g0.2kcal0g0.1g0g0g
Avokado, kuorittu, kivetön 15g29kcal0.4g0.1g2.8g1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana55g65kcal1.2g1.4g5.6g2.2g
Valittu annoskoko27g33kcal0.6g0.7g2.8g1.1g
Annoskoko puolitettuna14g16kcal0.3g0.4g1.4g0.6g
Arvot/100g100g119kcal2.2g2.6g10.2g4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=413081