Kukkakaali-parsakeitto

250g kukkakaalia
250g parsakaalia
2 dl kevytkermaa 15%
1 iso sipuli
8 g oliiviöljyä
1 kasvisliemikuutio
mustapippuria

Pilko kaalien kukinnot ja sipuli.

Kuullota ison kattilan pohjalla öljyssä ensin sipuli ja lisää kaalit, kuullota hetki ja lisää vettä, niin että kaalit peittyvät.

Kunnes vesi kiehuu, niin lisää kasvisliemikuutio, kerma ja mustapippuri.

Sekoita.

Anna kiehua 10min.

Soseuta keitoksi sauvasekoittimella.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 270 grammaa

Tepajee
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 83g20kcal1.5g1.8g0.3g1.9g
Sipuli (kuorittu)33g9kcal0.4g1.6g0.1g0.6g
Parsakaali brokkoli 83g29kcal3.9g1.6g0.3g2.1g
Kasvisliemikuutio, Knorr3.3g9kcal0.3g0.3g0.8g0.1g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)67g107kcal1.8g1.8g10g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana540g349kcal15.8g14.2g23g9.4g
Valittu annoskoko270g174kcal7.9g7.1g11.5g4.7g
Annoskoko puolitettuna135g87kcal4g3.6g5.8g2.4g
Arvot/100g100g65kcal2.9g2.6g4.3g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=443139