Soijarouhebolognese

AINEKSET:
2 dl tummaa soijarouhetta
0,5 dl rypsiöljyä
1 dl vettä
2 rkl soijakastiketta
1 sipuli
1 porkkana
500 g tomaattimurskaa
1 dl basilikaa tuoreena / 2 tl kuivana
1,5 tl mustapippuria
1 dl ruokakermaa (tai kaura/soijakermaa)

***
VALMISTUS

- Kuumenna rypsiöljy.

- Sekoita joukkoon soijarouhe.

- Paista soijarouhetta hieman.

- Lisää vesi vähitellen.

- Rouhe on valmis kun vesi on imeytynyt.

- Hienonna sipulit, porkkana ym.
- Lisää hienonnetut rouheen sekaan.

- Jatka paistamista, voit lisätä öljyä.

- Lisää loput ainekset mukaan.

- Lämmitä keskilämmöllä ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 240 grammaa

Nalanna
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana, keskikokoinen 65g15g4.1kcal0.1g0.9g0g0.4g
Sipuli (kuorittu)11g3kcal0.1g0.5g0g0.2g
Basilika, tuore23g9kcal0.7g1.1g0.2g0.9g
Soijakastike 8.1g4.9kcal0.4g0.8g0g0g
Vesi23g0kcal0g0g0g0g
Soijarouhe, tumma, 30g45g146kcal22.5g13.5g0.2g2.5g
Rypsiöljy 10g90kcal0g0g10.1g0g
Tomaattimurska 113g33kcal0.6g6g0.2g2.1g
Kaurakerma, Oatley, 2.5 dl purkki23g34kcal0.2g1.4g2.9g0.2g
Mustapippuri 0.7g1.9kcal0.1g0.3g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana540g650kcal49.4g49g27.2g13g
Valittu annoskoko270g325kcal24.7g24.5g13.6g6.5g
Annoskoko puolitettuna135g163kcal12.4g12.3g6.8g3.3g
Arvot/100g100g120kcal9.2g9.1g5g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=232466