Intialainen linssimuhennos

Huuhdo linssit ja keitä ne vedessä pehmeiksi.

Älä lisää suolaa veteen etteivät linssit kovetu.

Pilko pieni sipuli keitinveteen.

Punertaville linsseille riittää noin 20-25 minuutin keittäminen.

Hienonna sipuli ja valkosipuli.

Kuullota niitä öljyssä tai kirkastetussa voissa.

Lisää mausteet ja karrijauhe.

Kuullota vielä 3-4 minuuttia.

Mausta ruokalusikallisella tomaattipyreetä.

Lisää keitetyt linssit.

Lisää tarvittaessa myös hieman vettä.

Tarkista suola ja purista hieman sitruunamehua mausteeksi.

Tarjoa keitetyn basmatiriisin kera.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 240 grammaa

Army
AineksetMääräEnergiaPHRK
Linssit, punaiset, kuivattuna (Gogreen), annos 100g112g365kcal27g55g1.1g13.5g
Sipuli (kuorittu)15g4kcal0.2g0.7g0g0.3g
Sipuli (kuorittu)15g4kcal0.2g0.7g0g0.3g
Valkosipuli 7.5g8.1kcal0.6g1.2g0g0.2g
Chili paprika punainen11g4.5kcal0.2g1g0g0g
Curryjauhe (-), annos 5g5.6g18kcal0.6g2.8g0.6g0.6g
Kardemumma, annos 2g0.7g2.3kcal0.1g0.5g0.1g0.2g
Neilikka, annos 4g1.5g5.5kcal0.1g1.2g0.1g0g
Kanelitanko (Söderman), annos 11g5.6g34kcal0.4g3.3g2g0g
Tomaattipyree (Rainbow), annos 70g13g10kcal0.6g1.7g0g0g
Kookosöljy kylmäpuristettu (Biona organic), annos 5g7.5g64kcal0g0g7.5g0g
Vesi, vesijohtovesi 75g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana540g1039kcal60g136.2g22.8g30.2g
Valittu annoskoko270g520kcal30g68.1g11.4g15.1g
Annoskoko puolitettuna135g260kcal15g34.1g5.7g7.6g
Arvot/100g100g193kcal11.1g25.2g4.2g5.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=238830