Jauhelihavartaat

Reseptillä tulee 16 isohkoa varrasta.

Mausteeksi maustepippuria, mustaapippuria, suolaa ja paprikajauhetta maun mukaan.

Sotke muut kuin öljy ja voi taikinaksi ja sekoita kunnolla että taikina sitkistyy.

Uunipellille 50g oliiviöljyä ja 50g voita.

Ruskita ne ekana kevyesti.

Älä käytä leivinpaperia.

Jaa taikina ensin palleroiksi niin saat tasakokoiset vartaat.

Muotoile pitkulaiseksi pitkien puutikkujen ympärille.

Lado vartaat pellille ja paistele joka puolelta niin kuumalla uunilla kuin irti lähtee.

Paistoaika on sen aikaa kun saat kivan paistetun pinnan ympäriinsä.

ps. reseptissä rasvamäärää on tiputettu alaspäin koska suurin osa siitä jää paistopannulle.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 75 grammaa

Juutis
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, sika-nauta 1688g3737kcal295.3g0g286.9g0g
Sipuli (kuorittu)270g73kcal3.5g13g0.5g4.6g
Kauralese 113g405kcal20.3g51.3g8.7g19.7g
Kananmuna kuoreton 270g385kcal33.8g0.8g27.7g0g
Gouda juusto270g1161kcal72.9g0g94.5g0g
Voi 45g326kcal0.5g0.2g36.6g0g
Oliiviöljy 45g398kcal0g0g45g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5400g12970kcal852.6g130.6g999.8g48.6g
Valittu annoskoko2700g6485kcal426.3g65.3g499.9g24.3g
Annoskoko puolitettuna1350g3243kcal213.2g32.7g250g12.2g
Arvot/100g100g240kcal15.8g2.4g18.5g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=440272