Parsakeitto (Kevennys)

2 pnt valkoinenparsa
1 kpl sipuli
1 kpl valkosipulinkynsi
2 dl kevytkerma
1 dl valkoviini
3 dl vesi
2 rkl kasvisliemi fondi
4 siivua ilmakuivattu kinkku
Öljy, suola, mustapippuri

Leikkaa parsoista kanta pois ja pilko pieneksi.

Kuori ja pilko sipulit.

 
Laita kaikki kasvikset kattilaan ja kuullota hetki öljyssä.

Lisää kerma, vesi, valkoviini ja fondi, anna parsojen hautua kypsäksi.

Soseuta sauva-tai tehosekoittimella sileäksi.

Mausta suolalla ja pippurilla makusi mukaan.

Tarjoile Ilmakuivatunkinkun kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 310 grammaa

Kevennys
AineksetMääräEnergiaPHRK
Parsa 110g17kcal1.4g1.3g0.2g1.6g
Sipuli 12g3.6kcal0.2g0.6g0g0.2g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.9g0.9kcal0.1g0.1g0g0g
Kevytkerma44g53kcal1.4g2g4.4g0g
Valkoviini kuiva 22g15kcal0.1g0.1g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 66g0kcal0g0g0g0g
Fondi fond du chef (Knorr), annos 25g5.5g4.9kcal0.2g0.2g0.4g0g
Ilmakuivattu kinkku, siivu=10g (Zimbo gourmet), annos 10g8.8g22kcal1.9g0.1g1.5g0g
Rypsiöljy 2.2g19kcal0g0g2.2g0g
Suola, annos 3g0.7g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri, annos 1g0.2g0.5kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana543g272kcal10.6g9g17.4g3.6g
Valittu annoskoko271g136kcal5.3g4.5g8.7g1.8g
Annoskoko puolitettuna136g68kcal2.7g2.3g4.4g0.9g
Arvot/100g100g50kcal2g1.7g3.2g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=296402