Tomaatti-basilikakeitto

Hienonna sipuli, kuori ja kuutioi peruna.

Kuumenna 2 rkl oliiviöljyä kattilassa ja kuullota sipuli ja peruna.

Lisää tomaattimurska.

Lisää 4-5dl vettä ja 1½ rkl kasvisfondia.

Kiehauta ja keitä hiljalleen 10 min. Mausta keittämisen aikana 1 tl sokeria, yrttisuolalla, mustapippurilla ja 1tl kuivattua basilikaa.

Soseuta, jos haluat keitosta tasaisen.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 310 grammaa

Jonayla
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)2.4g0.6kcal0g0.1g0g0g
Peruna, keskikokoinen 60g22g13kcal0.3g2.8g0g0.2g
Oliiviöljy 4.4g39kcal0g0g4.4g0g
Tomaattimurska 140g41kcal0.8g7.4g0.3g2.7g
Kasvisfondi, Touch Of Taste, tiiviste (annos 1,5 rkl)3.9g3.9kcal0.3g0.7g0g0.1g
Sokeri 0.5g2.1kcal0g0.5g0g0g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Basilika, tuore 11g2.8kcal0.3g0.1g0.1g0.2g
Vesi88g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana543g205kcal3.4g23.2g9.6g6.4g
Valittu annoskoko271g102kcal1.7g11.6g4.8g3.2g
Annoskoko puolitettuna136g51kcal0.9g5.8g2.4g1.6g
Arvot/100g100g38kcal0.6g4.3g1.8g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=299766