Porkkanasosekeitto

Paloittele porkkanat ja sipulit ja keitä ne kypsäksi kasvisliemivedessä.

Kaada liemi talteen ja soseuta porkkanat ja sipulit soseeksi.

Lisää ruokakerma ja lientä tarpeen mukaan.

Mausta rakuunalla tai basilikalla, kiehauta keitto vielä kerran.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 272 grammaa

Caristaja
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana, keskikokoinen 65g1251g350kcal7.5g74.4g2.5g31.3g
Vesi, vesijohtovesi 1251g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)75g20kcal1g3.6g0.2g1.3g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g5g5.2kcal0.4g0.8g0g0.1g
Kasvisliemikuutio, vähärasvainen (Maggi), annos 10g13g30kcal0.7g5.3g0.6g0g
Kevyt ruokakerma 7% (Flora)125g106kcal1.3g4.4g8.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5440g1024kcal21.8g177g24.2g65.4g
Valittu annoskoko2720g512kcal10.9g88.5g12.1g32.7g
Annoskoko puolitettuna1360g256kcal5.5g44.3g6.1g16.4g
Arvot/100g100g19kcal0.4g3.3g0.4g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=117864