Sämpyt

Kädenlämpöiseen veteen sokeri, suola ja jauhot, johon lisätty kuivahiiva.

Lisää jauhot pienissä erissä, vaivaa kunnolla, kohota taikinaa 30 min. Tee sämpylät, kohota liinan alla vielä 30 min, voitele vedellä ennen paistoa.

Paista 10-12 min/225 C

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 76 grammaa

Naksu70
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sämpyläjauho rouheinen, sunnuntai (65g)1802g6307kcal216.2g1243.4g34.2g90.1g
Vesi, vesijohtovesi 751g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g15g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Sunnuntai), annos 11g18g0kcal0g0g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl150g1352kcal0g0g150.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5472g15317kcal432.4g2486.8g368.8g180.2g
Valittu annoskoko2736g7658kcal216.2g1243.4g184.4g90.1g
Annoskoko puolitettuna1368g3829kcal108.1g621.7g92.2g45.1g
Arvot/100g100g280kcal7.9g45.4g6.7g3.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=266462