Maa-artisokkakeitto

Kuori perunat ja maa-artisokat ja leikkaa ne pienemmiksi paloiksi.

Laita maa-artisokat ja perunat kylmään veteen odottamaan, jotta ne eivät mustu.

Kuori sipuli ja valkosipuli ja pilko ne pienemmäksi.

Laita kattilan pohjalle tilkka öljyä ja paista artisokkia ja perunoita öljyssä hetkisen, kunnes ne karamellisoituvat hiukan.

Lisää sipuli ja valkosipuli ja kuullota vielä hetki.

Lisää vettä sen verran, että ainekset peittyvät.

Kiehauta vesi ja lisää mukaan liemikuutiot.

Anna kiehua 15-20 minuuttia kunnes perunat ja artisokat ovat kypsiä.

Soseuta keitto sauvasekoittimella.

Lisää soseutusvaiheessa mukaan maitoa, kunnes saat keitosta tarpeeksi juoksevan.

Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 314 grammaa

Sannamaria88
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maa-artisokka 79g36kcal0.4g6.5g0.2g3.2g
Peruna, keskikokoinen 60g42g25kcal0.6g5.4g0g0.4g
Sipuli (kuorittu)13g3.6kcal0.2g0.6g0g0.2g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g2.8g3kcal0.2g0.5g0g0.1g
Rypsiöljy 2.2g19kcal0g0g2.2g0g
Lihaliemikuutio Maggi2.2g6.1kcal0.2g0.2g0.5g0g
Kasvisliemikuutio (Maggi), annos 10g2.2g5.1kcal0.1g0.6g0.3g0g
Vesi, vesijohtovesi 110g0kcal0g0g0g0g
Maito, Kevyt22g10kcal0.7g1.1g0.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana549g216kcal4.8g29.8g7g7.8g
Valittu annoskoko275g108kcal2.4g14.9g3.5g3.9g
Annoskoko puolitettuna137g54kcal1.2g7.5g1.8g2g
Arvot/100g100g39kcal0.9g5.4g1.3g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=273374