Ohut pitonäkki

Sekoita 1,5 desiin maitoa suola ja ryynit.

Anna niiden turvota vähintään 30 min. Lisää loppu maito ja murenna joukkoon hiiva.

Alusta vehnäjauhoilla löysähkö taikina.

Sekoita lopuksi voi taikinaan.

Anna nousta tunnin verran.

Leikkaa taikina paloiksi ja painele niistä tasainen levy.

Kauli levy n. 0,5 cm paksuiseksi.

Siirra pellille ja kuvioi ruuduiksi taikinapyörällä.

Anna levyn nousta vielä ½ tuntia.

Pistele pinta haarukalla tiheästi.

Paista 250 asteessa 10-15 min.

Reseptistä tulee n. 70 annosta ja yksi annos painaa n. 23 grammaa

Astaanneli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen85g28kcal2.8g4.1g0g0g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl6.8g23kcal0.9g3.8g0.5g0.7g
Vehnäjauho puolikarkea 169g580kcal17.2g118.3g2g5.9g
Voi 8.5g61kcal0.1g0g6.9g0g
Hiiva, 50g5.9g3.6kcal0.8g0.1g0g0g
Suola, annos 3g1.3g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana552g1392kcal43.6g252.6g18.8g13.2g
Valittu annoskoko276g696kcal21.8g126.3g9.4g6.6g
Annoskoko puolitettuna138g348kcal10.9g63.2g4.7g3.3g
Arvot/100g100g252kcal7.9g45.7g3.4g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=151734