Eevan kukkisgratiini

Keitä kukkakaalit suolalla maustetussa vedessä - jätä melko napakoiksi! Voitele uunivuoka öljyllä, kaada kaalit siihen.

Sulata oivariini kattilassa, lisää sihhen jauhot kun rasva kuplii, sekoita ja kaada joukkoon (lämmitetty) maito koko ajan pohjaa myöten sekoittaen.

Mausta valkokastike ripauksella suolaa ja muskottipähkinäjauhetta tai mustapippuria.

Kaada kastike kaalin päälle, ripottele pinnalle reilusti juustoraastetta ja paista gratiini noin. 200 asteessa noin 15-20 minuuttia kunnes pinta on kauniin vaalea ruskea.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 368 grammaa

Eevalii60
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali, keitetty, suolaa 188g45kcal3.4g4.1g0.6g4.3g
Täysmaito, rasvaa 3,5 %, d-vitamiinia 1ug 56g36kcal1.7g2.7g2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 5.6g19kcal0.6g3.9g0.1g0.2g
Oivariini, 80 normaalisuolainen5.6g41kcal0.1g0.1g4.5g0g
Pirkka Emmental-Mozzarella juustoraaste19g68kcal5.4g0.3g5.3g0g
Rypsiöljy 1.9g17kcal0g0g1.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana552g449kcal22.4g22.2g28.8g9g
Valittu annoskoko276g225kcal11.2g11.1g14.4g4.5g
Annoskoko puolitettuna138g112kcal5.6g5.6g7.2g2.3g
Arvot/100g100g81kcal4.1g4g5.2g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=304130