Maailman paras tomaattikeitto

Tomaattikeitto tuoreista tomaateista (3-4 annosta)

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 porkkana
reilu loraus extra virgin -oliiviöljyä
1 kg kypsiä tomaatteja
4-5 dl vettä
2 rkl kana- tai kasvisfondia
1/2 dl valkoviiniä
1 rkl sokeria
2 rkl tomaattipyreetä
1 – 2 tl kuivattua basilikaa
1/2 dl kuohukermaa
suolaa
mustapippuria

Kuori ja pilko sipuli, valkosipuli ja porkkana.

Leikkaa tomaatit lohkoiksi.

Kuumenna kattilassa oliiviöljy ja lisää sipuli, valkosipuli ja porkkana.

Kuullota, kunnes sipuli kuultaa läpi.

Lisää tomaatit, vesi, fondi, valkoviini, sokeri, tomaattipyree ja basilika.

Kiehauta ja anna porista, kunnes tomaatit ja porkkanapalat ovat täysin pehmeitä.

Poista liedeltä ja soseuta sauvasekoittimella.

Kuumenna tarvittaessa uudelleen lähes kiehuvaksi, sekoita joukkoon kerma ja mausta suolalla ja mustapippurilla.

Tarjoile sellaisenaan tai tuoreen basilikan, krutonkien tai valkosipulileivän kera.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 553 grammaa

S0kerihiiri
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g167g34kcal1g6.3g0.5g2.3g
Valkoviini kuiva 8.3g5.7kcal0g0.1g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g12g3.3kcal0.1g0.7g0g0.3g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g1.8g1.9kcal0.1g0.3g0g0g
Oliiviöljy (kylmäpuristettu, extra virgin) (Pirkka), annos 20g1.7g15kcal0g0g1.7g0g
Vesi67g0kcal0g0g0g0g
Kasvisfondi, Touch Of Taste, tiiviste (annos 1,5 rkl)5g5kcal0.4g0.9g0g0.1g
Sokeri 2g8.1kcal0g2g0g0g
Tomaattipyre, consentraatti (Motti), annos 140g2.5g2.4kcal0.1g0.4g0g0g
Basilika, tuore 1.7g0.5kcal0.1g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl8.3g28kcal0.2g0.3g2.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana553g208kcal4g22g10.2g5.4g
Valittu annoskoko277g104kcal2g11g5.1g2.7g
Annoskoko puolitettuna138g52kcal1g5.5g2.6g1.4g
Arvot/100g100g38kcal0.7g4g1.8g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=448838