Omenapiirakka

Ainekset:
margariinia voiteluun
1,25 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1,25 dl piimää
0,25 dl öljyä
Päälle:
2 isoa omenaa
1 tl kanelia
1-2 rkl sokeria

Voitele paistovuoka (läpim. 22-25 cm).
Sekoita kuivat ainekset keskenään kulhossa.

Lisää joukkoon piimä ja öljy.

Sekoita taikinaa mahdollisimman vähän.

Levitä taikina vuokaan.

Kuori omenat ja poista siemenkodat.

Lohko omenat.

Lado ne taikinan päälle ja ripottele sitten kanelia ja sokeria.

Paista uunin keskiosassa 20-25 min 225 asteessa

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 115 grammaa

Sannimaiji
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 60%, rainbow/pirkka/eldorado 100g537kcal0.9g0.7g60g0g
Sokeri 425g1726kcal0g424.8g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 650g2230kcal66.2g455g7.8g22.8g
Piimä, rasvaton, Gefilus (Valio)500g160kcal15g23.5g0g0g
Rypsiöljy 90g796kcal0g0g90g0g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 1000g356kcal1.6g71.1g0.9g20g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5530g11610kcal167.4g1950.2g317.4g85.6g
Valittu annoskoko2765g5805kcal83.7g975.1g158.7g42.8g
Annoskoko puolitettuna1383g2903kcal41.9g487.6g79.4g21.4g
Arvot/100g100g210kcal3g35.3g5.7g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=83247