Sitruunainen kesäkurpitsakastike pastalle (kevyempi versio)

Valmista kastike samalla, kun kypsennät pastaa.

Huuhtele ja raasta kesäkurpitsa.

Kuumenna oliiviöljy pannulla ja paista raastetta muutama minuutti tai kunnes ne saavat vähän väriä.

Mausta suolalla, pippurilla ja kirvelillä.

Lisää herneet ja kerma.

Kiehauta ja anna lämmetä muutama minuutti.

Lisää sitruunankuori ja -mehu ja murennettu fetajuusto.

Yhdistä valutettuun pastaan.

-Lähde: Yhteishyvä Ruoka 07/2013

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 247 grammaa

Fabriikka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 113g20kcal0.6g2.8g0.5g0.8g
Oliiviöljy 7.9g70kcal0g0g7.9g0g
Suola, annos 3g1.7g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 1.1g3.1kcal0.1g0.4g0g0.3g
Herne 56g39kcal2.8g5.3g0.2g1.7g
Ruokakerma Valio 5%56g34kcal0.7g1.6g2.8g0g
Fetajuusto 3% (Arla apetina), annos 200g42g42kcal7.6g0.1g1.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana556g415kcal23.6g20.4g25.4g5.6g
Valittu annoskoko278g208kcal11.8g10.2g12.7g2.8g
Annoskoko puolitettuna139g104kcal5.9g5.1g6.4g1.4g
Arvot/100g100g75kcal4.2g3.7g4.6g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=368328