Kahvi-suklaamousse

Resepti kopioitu suoraan Helsingin Sanomien ruoka-osiosta.

Ainekset:
* 1/2 dl kuumaa, vahvaa kahvia
* 100 g tummaa suklaata
* 1 keltuainen
* 2 rkl sokeria
* 2 dl kuohukermaa

Ohje:

1. Pilko suklaa kulhoon, lisää kahvi ja sekoita tasaiseksi (Käytä seosta tarvittaessa mikroaaltouunissa.)

2. Sekoita keltuainen hieman jäähtyneen suklaa-kahviseoksen joukkoon.

3. Vaahdota kerma ja sokeri kevyesti ja yhdistä suklaaseen, jaa mousse neljään pieneen lasiin ja pidä viileässä pari tuntia ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 99 grammaa

Sahh
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kahvi (musta), kuppi 100g, muki 200g352g4.6kcal1.1g0g0g0g
Suklaa tumma 704g3634kcal27.4g374.7g218.1g37.3g
Keltuainen, 20g, annos 20g141g90kcal4.9g0.3g35.2g0g
Sokeri 169g685kcal0g168.7g0g0g
Kuohukerma (Ingman)1407g4784kcal31g43.6g492.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5544g18397kcal128.8g1174.6g1491.6g74.6g
Valittu annoskoko2772g9198kcal64.4g587.3g745.8g37.3g
Annoskoko puolitettuna1386g4599kcal32.2g293.7g372.9g18.7g
Arvot/100g100g332kcal2.3g21.2g26.9g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=142916