Kaurasämpylät

Kaurasämpylöt

7 dl vettä
50 g hiivaa
1,5 tl suolaa
1 rkl sokeria
6 dl kaurahiutaleita
10 dl vehnäjauhoja
1 dl rypsiöljyä (tai margar)

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi.

Murenna hiiva veden joukkoon.

Lisää suola, sokeri ja hiutaleet.

Lisää puolet jauhoista ja sekoita hyvin.

Lisää öljy ja loput jauhot.

Alusta, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.

Kohota.

Jaa taikina 12 palaan.

Pyörittele palat.

Kohota.

Paista 225 asteessa n. 10 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 58 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 1047g3593kcal106.7g733.1g12.6g36.7g
Kaurahiutaleet elovena plus (Raisio)387g1431kcal54.1g212.7g30.9g42.5g
Vehnälese Elovena plus (Raisio), annos 20g Kuitua 49%16g40kcal2.3g1.8g0.9g7.9g
Vesi, vesijohtovesi 1128g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Sunnuntai), annos 11g18g0kcal0g0g0g0g
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen81g580kcal0g0g64.4g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu, Pirkka81g709kcal0g0g80.6g0g
Sokeri 19g79kcal0g19.3g0g0g
Suola, annos 3g8.1g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5568g12863kcal326.2g1933.8g378.8g174.2g
Valittu annoskoko2784g6432kcal163.1g966.9g189.4g87.1g
Annoskoko puolitettuna1392g3216kcal81.6g483.5g94.7g43.6g
Arvot/100g100g231kcal5.9g34.7g6.8g3.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=132979