Karppaajan Lätyt

(n. 6 keskikokoista lettua)

3 munaa
2 rkl sulatettua voita
3 reilua ruokalusikallista mantelijauhetta
0,5 dl kermaa tai vettä
suolaa
ripaus vaniljasokeria halutessasi

Vatkaa munat hyvin, lisää sulatettu voi ja mantelijauhe.

Lisää kerma tai vesi joukkoon ja vatkaa suola (+ ripaus vaniljasokeria) lopuksi taikinaan.

Laita pannu kuumenemaan ja paista letut voissa.

Letut paistuvat nopeasti ja tuoksuvatkin aidoilta letuilta.

Letun saa käärittyä kätevästi ja täytteeksi sopii suolainenkin täyte.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 29 grammaa

Norimi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna 50g(kpl)2386g3007kcal262.5g7.2g214.8g0g
Voi, 1 tl, 5 g159g1161kcal1.6g1.6g127.3g0g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g239g1432kcal57.3g15.7g128.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5568g11200kcal642.8g49g942g0g
Valittu annoskoko2784g5600kcal321.4g24.5g471g0g
Annoskoko puolitettuna1392g2800kcal160.7g12.3g235.5g0g
Arvot/100g100g201kcal11.5g0.9g16.9g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=432780