Jauhelihakastike

1. Kuumenna rypsiöljy pannulla ja lisää sipulisilppu ja jauheliha.

Ruskista, kunnes liha on kypsää.

Siirrä astiaan odottelemaan.

2. Valmista lihaliemi (7dl vettä ja yksi lihaliemihyytelö).

3. Sulata voi pannussa ja anna sen ruskistua.

Lisää joukkoon vehnäjauhot ja sekoita.

Anna "tahnan" olla pannussa vielä hetki.

4. Siirrä pannu sivuun liedeltä ja lisää puolet lihaliemestä.

Yritä sekoittaa mahdollisimman tasaiseksi.

5. Siirrä pannu takaisin liedelle ja lisää loput lihaliemestä ja sekoita.

Todennäköisesti et ole saanut seosta kovin tasaiseksi, mutta se ei haittaa.

6. Nosta pannu pois levyltä ja laita tilalle kattila.

Kaada kastike pannulta kattilaan ja vispaa vispilällä, kunnes seos on paakutonta.

Lisää samalla maitoa.

7. Mausta tarpeen mukaan pippurilla, valkosipulirouheella, chilijauheella ja paprikajauheella.

Lisää myös ketsuppia töräys.

8. Lisää joukkoon jauhelihat ja sekoita kauhalla.

9. Anna kastikkeen kuplia rauhallisesti levyllä noin 15-20min välillä sekoittaen.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 248 grammaa

Nahkuri
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha98g163kcal18.7g0g9.8g0g
Sipuli (kuorittu)13g3.4kcal0.2g0.6g0g0.2g
Rypsiöljy 2g17kcal0g0g2g0g
Naudanlihafondi fond du chef (Knorr), annos 28g3.9g3.5kcal0.1g0.1g0.3g0g
Vesi, vesijohtovesi 98g0kcal0g0g0g0g
Voi 7.7g56kcal0.1g0g6.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 10g34kcal1g6.9g0.1g0.3g
Kevytmaito, laktoositon maitojuoma, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1ug 42g16kcal1.4g1.2g0.6g0g
Ketsuppi ilman lisättyä sokeria, Felix4.2g2.1kcal0.1g0.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana558g591kcal43.2g18.4g38.2g1g
Valittu annoskoko279g296kcal21.6g9.2g19.1g0.5g
Annoskoko puolitettuna140g148kcal10.8g4.6g9.6g0.3g
Arvot/100g100g106kcal7.7g3.3g6.8g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=266072