Parsakeitto (Kevennys)

2 pnt valkoinenparsa
1 kpl sipuli
1 kpl valkosipulinkynsi
2 dl kevytkerma
1 dl valkoviini
3 dl vesi
2 rkl kasvisliemi fondi
4 siivua ilmakuivattu kinkku
Öljy, suola, mustapippuri

Leikkaa parsoista kanta pois ja pilko pieneksi.

Kuori ja pilko sipulit.

 
Laita kaikki kasvikset kattilaan ja kuullota hetki öljyssä.

Lisää kerma, vesi, valkoviini ja fondi, anna parsojen hautua kypsäksi.

Soseuta sauva-tai tehosekoittimella sileäksi.

Mausta suolalla ja pippurilla makusi mukaan.

Tarjoile Ilmakuivatunkinkun kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 310 grammaa

Kevennys
AineksetMääräEnergiaPHRK
Parsa 1127g175kcal14.4g13.5g2.3g16.9g
Sipuli 124g38kcal1.5g5.9g0.2g2.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g9g9kcal0.7g1.5g0.1g0.2g
Kevytkerma451g541kcal14.4g20.3g45.1g0g
Valkoviini kuiva 225g155kcal0.7g1.4g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 676g0kcal0g0g0g0g
Fondi fond du chef (Knorr), annos 25g56g51kcal1.7g2g3.9g0.4g
Ilmakuivattu kinkku, siivu=10g (Zimbo gourmet), annos 10g90g225kcal19.8g0.9g15.8g0g
Rypsiöljy 23g199kcal0g0g22.5g0g
Suola, annos 3g6.8g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri, annos 1g2.3g5.2kcal0.2g0.9g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5580g2795kcal106.8g92.8g180g39.2g
Valittu annoskoko2790g1397kcal53.4g46.4g90g19.6g
Annoskoko puolitettuna1395g699kcal26.7g23.2g45g9.8g
Arvot/100g100g50kcal1.9g1.7g3.2g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=296402