Jauhelihavartaat

Reseptillä tulee 16 isohkoa varrasta.

Mausteeksi maustepippuria, mustaapippuria, suolaa ja paprikajauhetta maun mukaan.

Sotke muut kuin öljy ja voi taikinaksi ja sekoita kunnolla että taikina sitkistyy.

Uunipellille 50g oliiviöljyä ja 50g voita.

Ruskita ne ekana kevyesti.

Älä käytä leivinpaperia.

Jaa taikina ensin palleroiksi niin saat tasakokoiset vartaat.

Muotoile pitkulaiseksi pitkien puutikkujen ympärille.

Lado vartaat pellille ja paistele joka puolelta niin kuumalla uunilla kuin irti lähtee.

Paistoaika on sen aikaa kun saat kivan paistetun pinnan ympäriinsä.

ps. reseptissä rasvamäärää on tiputettu alaspäin koska suurin osa siitä jää paistopannulle.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 75 grammaa

Juutis
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, sika-nauta 18g39kcal3.1g0g3g0g
Sipuli (kuorittu)2.8g0.8kcal0g0.1g0g0g
Kauralese 1.2g4.2kcal0.2g0.5g0.1g0.2g
Kananmuna kuoreton 2.8g4kcal0.4g0g0.3g0g
Gouda juusto2.8g12kcal0.8g0g1g0g
Voi 0.5g3.4kcal0g0g0.4g0g
Oliiviöljy 0.5g4.1kcal0g0g0.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana56g135kcal9g1.2g10.6g0.4g
Valittu annoskoko28g68kcal4.5g0.6g5.3g0.2g
Annoskoko puolitettuna14g34kcal2.3g0.3g2.7g0.1g
Arvot/100g100g239kcal16g2.1g18.8g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=440272