Eevan kukkisgratiini

Keitä kukkakaalit suolalla maustetussa vedessä - jätä melko napakoiksi! Voitele uunivuoka öljyllä, kaada kaalit siihen.

Sulata oivariini kattilassa, lisää sihhen jauhot kun rasva kuplii, sekoita ja kaada joukkoon (lämmitetty) maito koko ajan pohjaa myöten sekoittaen.

Mausta valkokastike ripauksella suolaa ja muskottipähkinäjauhetta tai mustapippuria.

Kaada kastike kaalin päälle, ripottele pinnalle reilusti juustoraastetta ja paista gratiini noin. 200 asteessa noin 15-20 minuuttia kunnes pinta on kauniin vaalea ruskea.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 368 grammaa

Eevalii60
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali, keitetty, suolaa 20g4.7kcal0.4g0.4g0.1g0.4g
Täysmaito, rasvaa 3,5 %, d-vitamiinia 1ug 5.9g3.7kcal0.2g0.3g0.2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 0.6g2kcal0.1g0.4g0g0g
Oivariini, 80 normaalisuolainen0.6g4.2kcal0g0g0.5g0g
Pirkka Emmental-Mozzarella juustoraaste2g7kcal0.6g0g0.5g0g
Rypsiöljy 0.2g1.7kcal0g0g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana58g47kcal2.6g2.2g3g0.8g
Valittu annoskoko29g23kcal1.3g1.1g1.5g0.4g
Annoskoko puolitettuna15g12kcal0.7g0.6g0.8g0.2g
Arvot/100g100g81kcal4.5g3.8g5.2g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=304130