Bataatti-porkkanasosekeitto

Kuori ja kuutioi sipuli, bataatti ja porkkanat; kuullota niitä öljyssä miedolla lämmöllä muutama minuutti.

Lisää vesi ja kasvisfondi neljään osaan leikatun valkosipulinkynnen kanssa, kuumenna kiehuvaksi ja keitä kypsäksi noin 30 min.
Soseuta keitto.

Lisää juusto nokareina sekä maito.

Sekoittele ja anna kiehua kunnes juusto on sulanut, n. 3 min. Mausta suolalla.

Halutessasi tarjoile keitto (kuumalla, kuivalla paistinpannulla) paahdettujen kurpitsansiementen kera.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 409 grammaa

Eater
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)2.3g0.6kcal0g0.1g0g0g
Valkosipuli 0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Bataatti, kuorittu 5.9g4.7kcal0.1g1g0g0.2g
Porkkana, keskikokoinen 65g3.5g1kcal0g0.2g0g0.1g
Rypsiöljy 0.3g2.9kcal0g0g0.3g0g
Vesi12g0kcal0g0g0g0g
Fond du chef kasvis (Knorr), annos 28g0.7g0.8kcal0g0g0.1g0g
Koskenlaskija voimakas (Valio), annos 100g1.9g5.2kcal0.4g0g0.4g0g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 2.3g1.1kcal0.1g0.1g0g0g
Suola, annos 3g0g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana57g33kcal1.2g2.8g1.6g0.6g
Valittu annoskoko29g16kcal0.6g1.4g0.8g0.3g
Annoskoko puolitettuna14g8kcal0.3g0.7g0.4g0.2g
Arvot/100g100g57kcal2.1g4.9g2.8g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=333548