Sitruuna Marenkitorttu

Ohje on alkujaan Kaarina Roinisen käsialaa.

Itse valmistan usein tähän torttuun murotaikinapohjan, mutta jos haluat välttää ylimääräistä sokeria, tee pohja alla olevan ohjeen mukaan.

Piiras on juhlava, mutta helppo valmistaa ja hintakin on edullinen.

Raaka-aineet maksavat noin 2 1/2 euroa.

Sitruuna-marenkitorttu

Pohja:

2,5 dl vehnäjauhoja
1 rkl sokeria
100 g margariinia
1 keltuainen
2 rkl kylmää vettä

Sitruunakiisseli:

1,5 dl vettä
1,5 dl sokeria
3 rkl vehnäjauhoja
3 keltuaista
1 sitruunan mehu ja 2 tl sitruunan kuorta raastettuna

Marenki:

4 valkuaista
1 dl sokeria

Nypi jauhot, sokeri ja rasva sekaisin.

Lisää keltuainen.

Lisää nopeasti kylmä vesi ja sekoita taikina tasaiseksi.

Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille, kypsennä pohjaa 200 asteessa 10 minuuttia.

Mittaa kiisseliä varten kaikki aineet kattilaan ja keitä, kunnes sakenee.

Sekoita koko ajan.

Kaada jäähtynyt kiisseli piirakkapohjan päälle.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää sokeri vähitellen koko ajan vatkaten.

Pursota marenkivaahto kiisselin päälle, tai levitä lusikan avulla.

Paista 175 asteessa, kunnes marenki on saanut hieman väriä.

Tässä vaiheessa kannattaa vahtia uuniluukulla, sillä marenki saa väriä todella nopeasti.

Lähde: Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 70 grammaa

Jasu74
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 54g184kcal5.5g37.5g0.6g1.9g
Sokeri 4g16kcal0g4g0g0g
Voi 34g243kcal0.4g0.1g27.2g0g
Keltuainen, 20g, annos 20g6.7g4.3kcal0.2g0g1.7g0g
Sokeri 44g177kcal0g43.4g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 50g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 10g34kcal1g7g0.1g0.4g
Sitruunamehu, laimentamaton10g2.1kcal0g0.2g0g0g
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 40g17kcal3.9g0.2g0g0g
Sokeri 28g115kcal0g28.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana560g1585kcal22g241.6g59.2g4.6g
Valittu annoskoko280g792kcal11g120.8g29.6g2.3g
Annoskoko puolitettuna140g396kcal5.5g60.4g14.8g1.2g
Arvot/100g100g283kcal3.9g43.2g10.6g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=238166