Soijarouhesämpylät

Resepti muokattu Hyvä Terveys 3/2009 s. 76 ohjeesta:

Liota soijarouhepapuja 50 min.
Lämmitä vesi ja öljy 40 asteiseksi.

Sekoita hiiva, suola, siemenet ja leseet vehnäjauhoihin.

Lisää ne ja murskatut valkosipulin kynnet sekä soijapapurouhe veteen.

Sekoita.

Alusta grahamjauhot joukkoon.

Kohota lämpimässä peitettynä 30 min. Pyöritä sämpylöiksi.

Kohota.

Voitele vedellä.

Paista 225 asteessa 10 min.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 80 grammaa

Aretta
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 105g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 10g84kcal0g0g9.5g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g1.9g0kcal0g0g0g0g
Ruokasuola jodioitu 1.7g0kcal0g0g0g0g
Auringonkukansiemen 18g104kcal4g2.2g8.7g1.1g
Kauralese 11g38kcal1.9g4.8g0.8g1.8g
Valkosipuli 1.4g1.5kcal0.1g0.2g0g0g
Soijarouhe, vaalea 6.1g24kcal2.4g2.8g0.1g0.6g
Vehnäjauho puolikarkea 68g235kcal7g47.8g0.8g2.4g
Grahamjauho 58g190kcal6.1g35.1g1.3g5.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana560g1350kcal43g185.8g42.4g23.2g
Valittu annoskoko280g675kcal21.5g92.9g21.2g11.6g
Annoskoko puolitettuna140g337kcal10.8g46.5g10.6g5.8g
Arvot/100g100g241kcal7.7g33.2g7.6g4.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=112785