Sitruuna Marenkitorttu

Ohje on alkujaan Kaarina Roinisen käsialaa.

Itse valmistan usein tähän torttuun murotaikinapohjan, mutta jos haluat välttää ylimääräistä sokeria, tee pohja alla olevan ohjeen mukaan.

Piiras on juhlava, mutta helppo valmistaa ja hintakin on edullinen.

Raaka-aineet maksavat noin 2 1/2 euroa.

Sitruuna-marenkitorttu

Pohja:

2,5 dl vehnäjauhoja
1 rkl sokeria
100 g margariinia
1 keltuainen
2 rkl kylmää vettä

Sitruunakiisseli:

1,5 dl vettä
1,5 dl sokeria
3 rkl vehnäjauhoja
3 keltuaista
1 sitruunan mehu ja 2 tl sitruunan kuorta raastettuna

Marenki:

4 valkuaista
1 dl sokeria

Nypi jauhot, sokeri ja rasva sekaisin.

Lisää keltuainen.

Lisää nopeasti kylmä vesi ja sekoita taikina tasaiseksi.

Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille, kypsennä pohjaa 200 asteessa 10 minuuttia.

Mittaa kiisseliä varten kaikki aineet kattilaan ja keitä, kunnes sakenee.

Sekoita koko ajan.

Kaada jäähtynyt kiisseli piirakkapohjan päälle.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää sokeri vähitellen koko ajan vatkaten.

Pursota marenkivaahto kiisselin päälle, tai levitä lusikan avulla.

Paista 175 asteessa, kunnes marenki on saanut hieman väriä.

Tässä vaiheessa kannattaa vahtia uuniluukulla, sillä marenki saa väriä todella nopeasti.

Lähde: Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 70 grammaa

Jasu74
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 535g1837kcal54.5g374.7g6.4g18.7g
Sokeri 40g163kcal0g40.1g0g0g
Voi 335g2427kcal4g1.3g272g0g
Keltuainen, 20g, annos 20g67g43kcal2.3g0.1g16.7g0g
Sokeri 435g1765kcal0g434.5g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 502g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 100g344kcal10.2g70.3g1.2g3.5g
Sitruunamehu, laimentamaton100g21kcal0.3g1.6g0g0.1g
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 401g170kcal39.4g1.6g0.4g0g
Sokeri 284g1154kcal0g284.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5600g15848kcal221.4g2416.6g593.4g44.6g
Valittu annoskoko2800g7924kcal110.7g1208.3g296.7g22.3g
Annoskoko puolitettuna1400g3962kcal55.4g604.2g148.4g11.2g
Arvot/100g100g283kcal4g43.2g10.6g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=238166