Falafel- kikhernepyörykät

Kuumenna pannulla 4rkl öljyä ja kuullota siinä sipulisilppu.

Lisää pilkotut valkosipulit ja chili ja kuullota vielä noin minuutti.

Mittaa kikherneet, jauhot (1 1/2dl) ja kuivamausteet monitoimikoneen kulhoon.

Jauha seos tasaiseksi.

Kaada seos kulhoon ja lisää siihen sipulisilppu, yrttisilppu, tahini sekä sitruunamehu.

Puristele seos tasaiseksi massaksi.

Pyörittele massasta jauhotetuin käsin pyöryköitä ja kierittele pallot vielä jauhoissa (1dl).

Kuumenna pannulla öljy ja nosta falafelpyörykät pannuun.

Paista falafelit runsaassa öljyssä kauttaaltaan kauniin ruskeiksi.

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 50 grammaa

Th67
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljy 130g1145kcal0g0g129.5g0g
Sipuli (kuorittu)624g169kcal8.1g30g1.2g10.6g
Kikherne, luomu, suolaton20 (Biona), annos 120g1110g1310kcal93.2g184.2g23.3g44.4g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g208g645kcal35.4g112.4g6g27.1g
Valkosipuli 37g40kcal2.9g6g0.2g0.8g
Juustokumina jeera (), annos 6g28g98kcal4.9g12.3g6.2g2.9g
Suola, annos 3g14g0kcal0g0g0g0g
Chili, vihreä, tuore 46g21kcal0.9g3.7g0.1g0.7g
Mustapippuri 2.3g6.5kcal0.3g0.9g0.1g0.6g
Korianteri, tuore, annos 20g46g9kcal0.9g1.8g0.2g1.4g
Persilja 46g13kcal0.6g0.5g0.1g3.7g
Tahini luomu (Urtekram), annos 20g93g601kcal20.3g2.4g53.6g12g
Sitruunamehu, laimentamaton69g15kcal0.2g1.1g0g0.1g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g139g430kcal23.6g74.9g4g18g
Rypsiöljy 208g1840kcal0g0g208.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5600g12684kcal382.6g860.4g865.2g244.6g
Valittu annoskoko2800g6342kcal191.3g430.2g432.6g122.3g
Annoskoko puolitettuna1400g3171kcal95.7g215.1g216.3g61.2g
Arvot/100g100g227kcal6.8g15.4g15.5g4.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=429413