Curry-porkkanapata

Vanha painovartijoiden resepti, jota teen aina ulkomuistista.

Alkuperäisessä reseptissä oli paprikaa ja tonnikalaa mukana, joita en ikinä laita tähän ruokaan.

Minusta parempi näin :)
Öljyä pataan ja sinne 2-3 tl curryä hautumaan, lisää sipulit silputtuna, kuullota sipuleita, lisää porkkanaraaste, tomaattimurska, kasvisliemikuutiot, ehkä vähän vettäkin.

(Suolaa maun mukaan lisäksi) Anna hautua kypsäksi ja laita lopuksi jotain hapanmaitotuotetta sekaan, maustamaton jogurtti alkuperäisessä ohjeessa.

Pata vain paranee sen seistyä jääkaapissa.

Syön yleensä tätä riisin kera.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1801 grammaa

Aino64
AineksetMääräEnergiaPHRK
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl7g63kcal0g0g7g0g
Sipuli (kuorittu)31g8.4kcal0.4g1.5g0.1g0.5g
Porkkanaraaste 200g156g42kcal0.9g8.3g0.3g3.9g
Kasvisliemikuutio, 1kpl, Rainbow4.1g11kcal0.4g0.4g0.8g0.1g
Tomaattimurska 78g23kcal0.4g4.1g0.2g1.5g
Rahka, rasvaton (Ehrman), annos 250g4.7g2.7kcal0.5g0.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana563g300kcal5.2g29g16.8g12g
Valittu annoskoko281g150kcal2.6g14.5g8.4g6g
Annoskoko puolitettuna141g75kcal1.3g7.3g4.2g3g
Arvot/100g100g53kcal0.9g5.2g3g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=251283