Juustoiset juures-lihapyörykät (pirkka)

1 (100g) sipuli
1 (100 g) peruna
1 (100 g) porkkana
400 g naudan jauhelihaa
1 tl suolaa
1 tl provencen mix- yrttisekoitusta (tai mausta maun mukaan)
½ tl mustapippuria
ripaus chiliä
2 dl (100 g) juustoraastetta

1. Hienonna sipuli, raasta peruna ja porkkana.

Sekoita kaikki pyöryköiden ainekset keskenään, juustoraaste viimeiseksi.

2. Pyörittele kostutetuin käsin pyöryköitä murekemassasta.

Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Tarjoa perunasoseen kanssa.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 161 grammaa

Outijohanna
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)35g9kcal0.5g1.7g0.1g0.6g
Peruna, punnittu kuorineen 35g23kcal0.6g4.6g0.1g0.3g
Porkkana 35g11kcal0.2g1.9g0.1g0.9g
Paistijauheliha nauta 5%140g180kcal29.1g0g7g0g
Suola, annos 3g1.7g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.3g1kcal0g0.1g0g0.1g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa35g105kcal8g0g8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana564g659kcal76.8g16.6g30.6g3.8g
Valittu annoskoko282g330kcal38.4g8.3g15.3g1.9g
Annoskoko puolitettuna141g165kcal19.2g4.2g7.7g1g
Arvot/100g100g117kcal13.6g2.9g5.4g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=89794