Tomaattipastakastike

Oliiviöljyä pannulle noin 2 rkl ja vettä saman verran päälle.

Kaadetaan pilkotut sipulit perään ja annetaan hetken kiehua.

Lisätään tölkki tomaattimurskaa, valkosipuli (4-5 keskikokoista kynttä), pippuri ja basilika.

Annetaan kiehua noin puoli tuntia kunnes kastike on kohtalaisen paksua (vedestä arviolta puolet haihtunut.) Annostellaan sopivasti suolaa.

Tarjoillaan vaikka pastan ja juustoraasteen kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 201 grammaa

Apotiti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)524g142kcal6.8g25.2g1g8.9g
Tomaattimurska, X-tra (400g tölkki)1398g350kcal14g76.9g0g19.6g
Vesi699g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 52g57kcal4.1g8.5g0.3g1.1g
Oliiviöljy 94g835kcal0g0g94.4g0g
Mustapippuri 3.5g10kcal0.4g1.3g0.1g0.9g
Basilika, kuivattu 7g18kcal1g1.4g0.3g2.8g
Suola, annos 3g35g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5628g2820kcal52.6g226.6g192.2g66.6g
Valittu annoskoko2814g1410kcal26.3g113.3g96.1g33.3g
Annoskoko puolitettuna1407g705kcal13.2g56.7g48.1g16.7g
Arvot/100g100g50kcal0.9g4g3.4g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=298471